Senzeilles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Senzeilles? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op jouw woning wek je zelf schone energie op. Als gevolg van dalende prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij waardevolle info aangaande zonnepanelen kopen in Senzeilles!

zonnepanelen installateur 5630
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode56300
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik kWh3465 kWh
Gemiddelde energierekening€174,34

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Senzeilles juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be lees je wat de regels zijn in de gemeente Cerfontaine. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Cerfontaine zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Senzeilles
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun woning energiezuiniger te maken. Op jouw investering in zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4850), dan is jouw winst al gauw €601. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Senzeilles fluctueren tussen de €5400 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 3090 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €772,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Senzeilles is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117007€3650 – €4275€410
2298011€5275 – €5725€525
3324014€5975 – €6250€875
4419016€6400 – €6600€880
5446019€7025 – €7300€980
6481022€7650 – €7875€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Senzeilles tref je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Senzeilles is 3465 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de klanten kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Senzeilles?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-senzeilles

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Senzeilles vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vind je binnen enkele minuten een uitstekende monteur in je postcodegebied. Tal van specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type woning. Het genre woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Senzeilles.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost om en nabij de €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Senzeilles op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Senzeilles
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Senzeilles een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!