Villers-Deux-Eglises

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Villers-Deux-Eglises? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. deze pagina doorzoek je omvangrijke toelichtingen over zonnepanelen kopen in Villers-Deux-Eglises!

zonnepanelen installateur 5630
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteCerfontaine
Postcode56300
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€174,80

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Villers-Deux-Eglises juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Cerfontaine. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Cerfontaine zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Middels de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Villers-Deux-Eglises
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor consumenten erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4880), dan is het belastingvoordeel al gauw €605. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Villers-Deux-Eglises komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pakweg 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €677,50 (prijs juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Villers-Deux-Eglises kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120906€3525 – €4425€390
2306013€5250 – €5900€625
3353014€5975 – €6100€850
4410017€6500 – €6650€940
5448019€6900 – €7175€1010
6483023€7575 – €8100€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Omwille van de zonnepanelencheck Villers-Deux-Eglises ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Deux-Eglises is 3480 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel woningbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Villers-Deux-Eglises?

Voor de installatie van PV-panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-deux-eglises

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Villers-Deux-Eglises vergelijken? Door middel van onze stappenplan vergelijk jij in korte tijd een erkende expert in je woonplaats. Diverse specialisten beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Villers-Deux-Eglises.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit de regio. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar let ook op de benodigde certificaten (voorbeelden zijn CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Deux-Eglises op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Villers-Deux-Eglises
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Deux-Eglises een distributienettarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding ligt op die manier te laag. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!