Reuland

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Reuland? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Dankzij de investering in zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek jij praktische informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Reuland!

zonnepanelen installateur 4790
 • Direct lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuik
GemeenteBurg-Reuland
Postcode47900
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€174,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Reuland februari 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Burg-Reuland. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Burg-Reuland is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Reuland
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen met een lage rente een krediet kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4570), dan is het belastingvoordeel al gauw €567. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Reuland variëren tussen de €4800 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (prijs februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Reuland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118807€3475 – €4450€390
2296011€5250 – €5675€650
3341014€5950 – €6275€725
4384016€6475 – €6650€880
5445020€6925 – €7225€990
6496022€7650 – €7875€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Reuland check jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Reuland is 3325 kWh. Je hebt dus nodig circa 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Bijna alle consumenten maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Reuland?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-reuland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Reuland vergelijken? Met het advies hieronder tref jij zonder problemen een deskundige leverancier in de regio. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf het soort woning. Het genre dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan relevant zonnepanelen advies in Reuland.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere stadions die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Reuland op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Reuland
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Reuland een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!