Koolkerke

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Koolkerke? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Dankzij de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be tref jij toepasbare informatie met betrekking tot zonnepanelen kopen in Koolkerke!

zonnepanelen installateur 8000
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode80000
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€167,12

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Koolkerke juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Brugge. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Brugge bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Koolkerke
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4610), dan bedraagt het voordeel al snel €571. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Koolkerke fluctueren tussen de €5400 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €760,00 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Koolkerke is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119707€3575 – €4325€400
2304011€5000 – €5825€525
3359016€5950 – €6150€700
4414016€6450 – €6750€910
5435020€7050 – €7125€970
6482023€7675 – €7975€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Koolkerke vind je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koolkerke bedraagt 3420 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3850 kWh gaat het om 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Koolkerke?

Voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-koolkerke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Koolkerke vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je in enkele stappen een professionele aanbieder in de buurt. Een aantal monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Koolkerke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, De kosten bedragen zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Koolkerke op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Koolkerke
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Koolkerke een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!