Amonines

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Amonines? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Via zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze website doorzoek jij waardevolle adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Amonines!

zonnepanelen installateur 6997
 • Makkelijk geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode69970
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€166,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Amonines juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Erezée. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Erezée zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Amonines
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4580), dan loopt het voordeel al gauw op tot €568. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Amonines fluctueren tussen de €4300 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 3010 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta of Qurrent betaal je al snel €752,50 (prijs juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Amonines bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121007€3650 – €4400€390
2270013€5075 – €5900€550
3337016€6025 – €6250€850
4392016€6525 – €6775€950
5432019€7000 – €7250€960
6515023€7425 – €8100€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Amonines achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Amonines is 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3850 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Amonines?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-amonines

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Amonines vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij snel en eenvoudig een goede vakman in de regio. Diverse specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Amonines.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gymzalen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Amonines op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Amonines
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Amonines verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!