Mévergnies-Lez-Lens

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Mévergnies-Lez-Lens? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker vind je veelzijdige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Mévergnies-Lez-Lens!

zonnepanelen installateur 7942
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode79420
Gasverbruik23.530 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€178,25

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Mévergnies-Lez-Lens juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Brugelette. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Brugelette zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Mévergnies-Lez-Lens
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4750), dan loopt het voordeel al gauw op tot €589. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingewisseld voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Mévergnies-Lez-Lens zitten vaak tussen de €5100 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (prijspeil juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Mévergnies-Lez-Lens kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3575 – €4225€420
2270011€5250 – €5825€500
3347014€5925 – €6250€800
4404017€6500 – €6625€940
5454019€7025 – €7200€1000
6491023€7700 – €8000€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Mévergnies-Lez-Lens zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mévergnies-Lez-Lens bedraagt 3565 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Mévergnies-Lez-Lens?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mevergnies-lez-lens

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Mévergnies-Lez-Lens vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan vergelijk je binnen enkele minuten een professionele vakspecialist in jouw eigen buurt. Tal van aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Mévergnies-Lez-Lens.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Mévergnies-Lez-Lens op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Mévergnies-Lez-Lens
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Mévergnies-Lez-Lens een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!