Attre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Attre? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Dankzij innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van deze website ontdek jij accurate aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Attre!

zonnepanelen installateur 7941
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode79410
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Attre juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Brugelette. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Brugelette zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Attre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4740), dan pak je al snel €588. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Attre variëren tussen de €4900 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen staat voor circa 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €742,50 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Attre bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hieronder bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119807€3650 – €4275€420
2306011€5175 – €5875€500
3346014€6025 – €6250€750
4414017€6300 – €6600€880
5448019€6975 – €7225€1020
6506023€7600 – €8025€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Attre lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Attre is 3560 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Attre?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-attre

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Attre vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder kies jij in een zeer korte periode een deskundige expert in jouw eigen buurt. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Omschrijf het soort woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Attre.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Attre op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Attre
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Attre verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!