Gages

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Gages? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij waardevolle tips over zonnepanelen kopen in Gages!

zonnepanelen installateur 7943
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteBrugelette
Postcode79430
Gasverbruik23.540 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€178,41

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gages september 2023

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Brugelette. Is de informatie niet te vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Brugelette is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Gages
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4760), dan is jouw winst al gauw €590. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Gages liggen tussen de €5100 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2990 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €747,50 (tarieven september 2023). Dankzij goedkope zonnepanelen in Gages kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121008€3575 – €4450€430
2306012€5200 – €5775€550
3347014€5950 – €6125€775
4419016€6500 – €6625€930
5457019€7100 – €7125€980
6494021€7650 – €8175€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Gages bekijk je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gages bedraagt 3570 kWh. Dit staat voor grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Let op: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Gages?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gages

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Gages vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een uitstekende vakman in je postcodegebied. Tal van specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Gages.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gages op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Gages
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gages een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!