Herk-De-Stad

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Herk-De-Stad? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze tool bekijk jij bruikbare aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Herk-De-Stad!

zonnepanelen installateur 3540
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Verantwoorde investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLimburg
GemeenteHerk-De-Stad
Postcode35400
Gasverbruik22.900 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€175,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Herk-De-Stad juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Herk-De-Stad. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Herk-De-Stad kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Herk-De-Stad
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4870), dan is jouw winst al gauw €604. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een redelijke vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Herk-De-Stad komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor plusminus 2830 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €707,50 (vergoeding juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Herk-De-Stad kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3475 – €4225€420
2283012€5250 – €5650€650
3320015€6050 – €6225€775
4402016€6450 – €6725€940
5459019€6950 – €7225€1030
6517021€7625 – €8075€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door de zonnepanelencheck Herk-De-Stad ontdek je de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herk-De-Stad bedraagt 3550 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Herk-De-Stad?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herk-de-stad

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Herk-De-Stad vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan vind jij binnen enkele minuten een betrouwbare installateur in jouw omgeving. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer de aard van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Herk-De-Stad.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Herk-De-Stad op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Herk-De-Stad
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Herk-De-Stad een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente