Beverlo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Beverlo? Zonnepanelen zijn duurzaam en een goede investering. D.m.v. innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de interessante terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van deze pagina ontdek jij accurate informatie aangaande zonnepanelen kopen in Beverlo!

zonnepanelen installateur 3581
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode35810
Gasverbruik23.840 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€176,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Beverlo juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Beringen. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Beringen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Beverlo
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4310), dan profiteer je al van een korting van zo’n €534. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beverlo variëren tussen de €4700 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2770 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of NLE betaal je al snel €692,50 (tarieven juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Beverlo kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120206€3450 – €4225€410
2278011€5250 – €5775€525
3324016€6075 – €6150€825
4413018€6400 – €6825€880
5433020€7000 – €7250€960
6513022€7650 – €7925€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Beverlo lees jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beverlo bedraagt 3420 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde mensen kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Beverlo?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-beverlo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Beverlo vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan kies jij vandaag nog een uitstekende expert in je woonplaats. Tal van specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Beverlo.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Beverlo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Beverlo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Beverlo een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!