Halanzy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Halanzy? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en men kan er flink door besparen. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je praktische adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Halanzy!

zonnepanelen installateur 6792
 • Minder betalen voor stroom.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAubange
Postcode67920
Gasverbruik20.450 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€162,27

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Halanzy oktober 2023

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Aubange. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Aubange kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Halanzy
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun woning energiezuiniger te maken. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4920), dan bedraagt het voordeel al snel €610. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je een soort vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Halanzy zitten vaak tussen de €4600 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €770,00 (prijspeil oktober 2023). Via goedkope zonnepanelen in Halanzy is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118508€3600 – €4325€430
2276011€5075 – €5650€625
3338014€6050 – €6025€875
4390018€6500 – €6775€890
5440020€7050 – €7125€960
6496021€7675 – €8125€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Halanzy zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halanzy bedraagt 3425 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Veel investeerders installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Halanzy?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-halanzy

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Halanzy vergelijken? Door onze stappenplan kies jij vandaag nog een professionele monteur in de regio. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan het tarief. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Halanzy.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Halanzy op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Halanzy
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Halanzy een netvergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!