Rachecourt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Rachecourt? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Wegens gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. deze pagina tref jij handige details aangaande zonnepanelen kopen in Rachecourt!

zonnepanelen installateur 6792
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLuxemburg
GemeenteAubange
Postcode67920
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik kWh3430 kWh
Gemiddelde energierekening€162,43

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rachecourt april 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Aubange. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Aubange is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Rachecourt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4930), dan is het voordeel al snel €611. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een redelijke vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Rachecourt zitten vaak tussen de €4400 en €5700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon betaal je daarvoor zo’n €772,50 (prijspeil april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Rachecourt kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120106€3600 – €4425€420
2298011€5150 – €5625€675
3337015€6050 – €6200€725
4418016€6450 – €6725€890
5456020€6950 – €7175€1000
6516023€7525 – €8150€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Rachecourt achterhaal jij of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rachecourt is 3430 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3850 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Rachecourt?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rachecourt

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rachecourt vergelijken? Via tips van onze adviseurs heb je moeiteloos een professionele leverancier in jouw streek. De meeste bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de aard van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Rachecourt.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rachecourt op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Rachecourt
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rachecourt verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!