Rebaix

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Rebaix? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Dankzij de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Via zonnepanelenvoordeel.be vind jij actuele informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Rebaix!

zonnepanelen installateur 7804
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78040
Gasverbruik22.910 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€175,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rebaix juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Ath. Kan je het niet vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ath zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Rebaix
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen extra goedkoop een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4880), dan is het belastingvoordeel al gauw €605. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Rebaix liggen tussen de €4500 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €692,50 (prijspeil juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rebaix kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht ontdek jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119907€3450 – €4350€440
2302012€5075 – €5650€500
3329015€5950 – €6150€725
4399018€6500 – €6750€920
5470019€6900 – €7300€1000
6484023€7450 – €8200€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Rebaix achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rebaix bedraagt 3555 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3975 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Rebaix?

Puur voor zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rebaix

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Rebaix vergelijken? D.m.v. onderstaande tips vind jij moeiteloos een goede installateur in je postcodegebied. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan actueel zonnepanelen advies in Rebaix.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rebaix op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Rebaix
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Rebaix een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!