Ormeignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Ormeignies? Zonnepanelen zijn duurzaam en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be bekijk jij omvangrijke tips over zonnepanelen kopen in Ormeignies!

zonnepanelen installateur 7802
 • Snelle terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78020
Gasverbruik22.880 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€174,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ormeignies juni 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Ath. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Ath bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Ormeignies
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4850), dan is het voordeel al snel €601. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Ormeignies komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €685,00 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Ormeignies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119606€3400 – €4400€400
2282012€5100 – €5650€525
3344016€5925 – €6250€850
4416017€6500 – €6825€920
5432020€6900 – €7275€980
6499022€7500 – €7875€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Ormeignies ontdek jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ormeignies is 3540 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Ormeignies?

Voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ormeignies

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Ormeignies vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies je in enkele stappen een betrouwbare vakman in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de verkoopprijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer expliciet jouw woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Ormeignies.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ormeignies op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Ormeignies
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ormeignies een distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!