Lanquesaint

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lanquesaint? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze website check je actuele adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Lanquesaint!

zonnepanelen installateur 7800
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78000
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Lanquesaint juli 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Ath. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Ath zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lanquesaint
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4830), dan bedraagt het voordeel al snel €599. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Er is wel verandering op komst: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Lanquesaint komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €680,00 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Lanquesaint kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het volgende overzicht tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3550 – €4475€410
2293013€5050 – €5800€500
3348014€6000 – €6150€775
4410018€6300 – €6700€920
5432019€7075 – €7275€990
6488023€7650 – €7950€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Lanquesaint bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lanquesaint is 3530 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lanquesaint?

Puur voor PV-panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lanquesaint

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Lanquesaint vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref jij snel en eenvoudig een goede monteur in jouw streek. Het merendeel van de bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Lanquesaint.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere organisaties die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lanquesaint op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Lanquesaint
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Lanquesaint een bijdrage – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!