Neerwaasten

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Neerwaasten? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Op basis van innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van deze pagina tref jij waardevolle toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Neerwaasten!

zonnepanelen installateur 7784
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieHenegouwen
GemeenteKomen-Waasten
Postcode77840
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Neerwaasten juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) check je de spelregels in de gemeente Komen-Waasten. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Komen-Waasten kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Neerwaasten
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4810), dan loopt het voordeel al gauw op tot €596. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Neerwaasten komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op circa 2700 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Budget Energie en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €675,00 (vergoeding juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Neerwaasten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3500 – €4450€400
2305011€5300 – €5900€575
3345014€5950 – €6150€750
4410018€6325 – €6625€950
5453020€7050 – €7225€1020
6493023€7425 – €8150€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Neerwaasten vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerwaasten is 3520 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee bewoners bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Neerwaasten?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerwaasten

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Neerwaasten vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek je snel en eenvoudig een uitstekende vakman in jouw streek. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Neerwaasten.

 4. Vul contactgegevens in

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Neerwaasten op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Neerwaasten
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerwaasten een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!