Irchonwelz

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Irchonwelz? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Dankzij krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be lees je accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Irchonwelz!

zonnepanelen installateur 7801
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieubewuste keuze.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieHenegouwen
GemeenteAth
Postcode78010
Gasverbruik22.870 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€174,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Irchonwelz februari 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Ath. Is de informatie niet te vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ath zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Irchonwelz
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun woning energiezuiniger te maken. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4840), dan pak je al snel €600. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al honderdduizenden investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Irchonwelz komen doorgaans uit tussen de €4100 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2730 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron betaal je hiervoor wel €682,50 (kosten februari 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Irchonwelz kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3500 – €4250€430
2276012€5150 – €5775€500
3339014€5925 – €6175€725
4405018€6475 – €6675€900
5431020€7050 – €7175€1000
6484022€7550 – €7900€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Irchonwelz zie je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Irchonwelz bedraagt 3535 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 11 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2950 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Irchonwelz?

Bij het installeren van panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-irchonwelz

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Irchonwelz vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb je in een zeer korte periode een uitmuntende specialist in de buurt. Diverse bedrijven bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op het tarief. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het soort dak (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Irchonwelz.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Irchonwelz op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Irchonwelz
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Irchonwelz een capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!