Heinsch

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Heinsch? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met behulp van onze vergelijker vind jij omvangrijke raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Heinsch!

zonnepanelen installateur 6700
 • Snelle terugverdientijd.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode67000
Gasverbruik20.010 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€162,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Heinsch december 2023

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij wat de regels zijn in de gemeente Arlon. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Arlon zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Heinsch
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4480), dan is jouw winst al gauw €555. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Heinsch zitten vaak tussen de €5300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 3050 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Delta en NLE betaal je daarvoor ongeveer €762,50 (tarief december 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Heinsch is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118408€3475 – €4425€430
2285013€5125 – €5675€575
3349016€6075 – €6150€850
4402017€6450 – €6850€940
5440019€7000 – €7300€980
6491022€7600 – €8000€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Heinsch vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heinsch is 3505 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Heinsch?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heinsch

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Heinsch vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan zoek je binnen enkele minuten een professionele specialist in jouw eigen buurt. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Heinsch.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn achternaam, voornaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Heinsch op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Heinsch
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Heinsch verplichte kost – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!