Guirsch

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Guirsch? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met deze website lees je waardevolle info met betrekking tot zonnepanelen kopen in Guirsch!

zonnepanelen installateur 6704
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode67040
Gasverbruik20.030 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€162,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Guirsch juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Arlon. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Arlon is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Guirsch
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4500), dan bedraagt het voordeel al snel €558. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Guirsch komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €767,50 (prijs juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Guirsch kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3425 – €4200€430
2291012€5150 – €5675€500
3322014€6075 – €6225€875
4406017€6550 – €6700€930
5441019€6975 – €7125€980
6488021€7675 – €8100€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Guirsch bekijk jij de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Guirsch is 3515 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3825 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De meeste woningbezitters verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Guirsch?

Puur voor PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-guirsch

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Guirsch vergelijken? Door tips van onze adviseurs zoek je moeiteloos een uitmuntende installateur in de regio. Het merendeel van de adviseurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo erkend zonnepanelen advies in Guirsch.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Guirsch op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Guirsch
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Guirsch een bijdrage – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!