Bonnert

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Bonnert? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze vergelijker vind jij samengestelde adviezen over zonnepanelen kopen in Bonnert!

zonnepanelen installateur 6700
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode67000
Gasverbruik20.000 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bonnert april 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Arlon. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Arlon kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Dankzij de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Bonnert
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4470), dan profiteer je al van een korting van zo’n €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De plannen zijn om dit te veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bonnert zitten vaak tussen de €5100 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Vandebron betaal je al snel €760,00 (onkosten april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Bonnert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117808€3400 – €4400€390
2293013€5225 – €5750€625
3330015€5950 – €6100€850
4396017€6400 – €6700€950
5461020€6975 – €7225€980
6483022€7575 – €7900€1060

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Bonnert check jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bonnert is 3500 kWh. Dat staat gelijk aan omstreeks 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh gaat het om 12, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bonnert?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bonnert

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Bonnert vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan vind jij vandaag nog een goede installateur in je postcodegebied. Een aantal installateurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de aanschafprijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Bonnert.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de laagste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bonnert op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Bonnert
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bonnert aanvullend capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!