Autelbas

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Autelbas? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Aan de hand van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Autelbas!

zonnepanelen installateur 6706
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLuxemburg
GemeenteArlon
Postcode67060
Gasverbruik20.040 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€162,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Autelbas juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Arlon. Onduidelijke informatie? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Arlon zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Autelbas
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4510), dan is het voordeel al snel €559. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Autelbas zitten vaak tussen de €5400 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert ongeveer 3080 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en Pure Energie betaal je hiervoor wel €770,00 (vergoeding juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Autelbas kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120206€3475 – €4500€440
2303011€5025 – €5675€675
3320015€5950 – €6025€750
4392017€6400 – €6600€950
5466020€7075 – €7300€1030
6501023€7525 – €7900€1100

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het voldoet aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Autelbas tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Autelbas is 3520 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde bewoners kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Autelbas?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-autelbas

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Autelbas vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vind je binnen enkele minuten een betrouwbare leverancier in de buurt. Tal van monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de offerteprijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo erkend zonnepanelen advies in Autelbas.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Nadien verzenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de omgeving. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Huren kan al vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Autelbas op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Autelbas
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Autelbas een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!