Haut-Le-Wastia

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Haut-Le-Wastia? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Door de steeds gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van deze pagina tref je bruikbare raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Haut-Le-Wastia!

zonnepanelen installateur 5537
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik22.030 kWh
Stroomverbruik kWh3515 kWh
Gemiddelde energierekening€170,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Haut-Le-Wastia juli 2024

Een universele subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Anhée. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Anhée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Haut-Le-Wastia
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4500), dan is het belastingvoordeel al gauw €558. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Haut-Le-Wastia zitten vaak tussen de €4700 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op pak ‘m beet 2810 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (onkosten juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Haut-Le-Wastia bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120408€3475 – €4425€430
2289011€5000 – €5625€550
3358014€6000 – €6225€750
4386016€6550 – €6700€880
5439019€6950 – €7150€960
6482023€7650 – €8175€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Haut-Le-Wastia vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Haut-Le-Wastia bedraagt 3515 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel bewoners bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Haut-Le-Wastia?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-haut-le-wastia

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Haut-Le-Wastia vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan vergelijk je moeiteloos een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Verscheidene monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. Het genre woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Haut-Le-Wastia.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar wees scherp op relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Haut-Le-Wastia op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Haut-Le-Wastia
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Haut-Le-Wastia een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!