Annevoie-Rouillon

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Annevoie-Rouillon? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze tool check je samengestelde informatie aangaande zonnepanelen kopen in Annevoie-Rouillon!

zonnepanelen installateur 5537
 • Lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik22.000 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€170,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Annevoie-Rouillon maart 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Anhée. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Anhée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Annevoie-Rouillon
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4470), dan profiteer je al van een korting van zo’n €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (maart 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Annevoie-Rouillon liggen tussen om en nabij de €4500 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Qurrent betaal je hiervoor wel €695,00 (prijs maart 2024). Met goedkope zonnepanelen in Annevoie-Rouillon bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel vind jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120007€3600 – €4350€440
2273012€5250 – €5600€575
3360014€5900 – €6275€850
4396016€6475 – €6650€920
5431019€7000 – €7250€960
6506023€7575 – €8200€1080

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Annevoie-Rouillon bekijk je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Annevoie-Rouillon is 3500 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Annevoie-Rouillon?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-annevoie-rouillon

Plaatsen in de omgeving:

Actuele merken:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Annevoie-Rouillon vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vergelijk jij vandaag nog een professionele monteur in jouw omgeving. Diverse adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Annevoie-Rouillon.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Annevoie-Rouillon op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Annevoie-Rouillon
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Annevoie-Rouillon een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!