Bioul

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bioul? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. zonnepanelen gericht op het zuiden wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via deze website vind jij veelzijdige informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Bioul!

zonnepanelen installateur 5537
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik22.010 kWh
Stroomverbruik kWh3505 kWh
Gemiddelde energierekening€170,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Bioul juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Anhée. Is er niets over te lezen? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Anhée zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Bioul
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4480), dan bedraagt het voordeel al snel €555. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je natuurlijk een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Bioul liggen tussen de €4000 en €5800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in zo’n 2790 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,50 (kosten juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Bioul kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3500 – €4250€440
2276013€5050 – €5850€625
3321014€6075 – €6200€775
4419018€6425 – €6675€950
5430019€6975 – €7125€990
6487023€7525 – €7875€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Bioul ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bioul bedraagt 3505 kWh. Dit kan je zelf genereren met pak ‘m beet 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De gemiddelde woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bioul?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bioul

Plaatsen in de buurt:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bioul vergelijken? Geholpen door onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een deskundige expert in jouw omgeving. Tal van aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Schets de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Bioul.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bioul op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Bioul
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Bioul een forfaitaire vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!