Denée

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Denée? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. D.m.v. innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de interessante terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be vind je toepasbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Denée!

zonnepanelen installateur 5537
 • Lagere energiekost.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik22.020 kWh
Stroomverbruik kWh3510 kWh
Gemiddelde energierekening€170,73

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Denée juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Anhée. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Anhée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Denée
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4490), dan pak je al snel €557. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Denée komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in plusminus 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €700,00 (prijspeil juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Denée bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3575 – €4325€390
2285012€5275 – €5675€550
3355014€6100 – €6275€800
4380016€6450 – €6750€890
5450019€7025 – €7175€960
6483023€7500 – €8125€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Denée ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Denée bedraagt 3510 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde klanten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Denée?

Puur voor panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-denee

Plaatsen in de buurt:

Veel gekozen merken:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Denée vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in jouw eigen buurt. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het genre huis (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Maak vervolgens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Denée.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daaropvolgend verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Denée op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Denée
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Denée een netvergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!