Warnant

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Warnant? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van onze tool vind je uitgebreide tips over zonnepanelen kopen in Warnant!

zonnepanelen installateur 5537
 • Makkelijk geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik22.050 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€171,19

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Warnant juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Verscheidene gemeenten werken met speciale premies en/of leningen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Anhée. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Anhée zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Warnant
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al 500.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Warnant zitten vaak tussen de €4800 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta of Nuon betaal je hiervoor wel €707,50 (vergoeding juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Warnant is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118006€3625 – €4400€410
2271013€5150 – €5625€600
3343016€6075 – €6075€750
4410016€6300 – €6750€880
5432019€6900 – €7200€1010
6484022€7400 – €7850€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Warnant ontdek je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Warnant is 3525 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Bijna alle woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Warnant?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-warnant

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Warnant vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt heb je in een zeer korte periode een deskundige leverancier in jouw streek. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de aard van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Warnant.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk verder dan de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Warnant op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Warnant
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Warnant een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!