Sosoye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sosoye? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en een goede investering. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij omvangrijke info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Sosoye!

zonnepanelen installateur 5537
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Profiteer van terugdraaiende teller

ProvincieNamen
GemeenteAnhée
Postcode55370
Gasverbruik22.040 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€171,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sosoye maart 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Anhée. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Anhée is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Sosoye
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen extra voordelig een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een gepaste vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al enkele honderdduizenden huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sosoye komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en NLE betaal je daarvoor zo’n €705,00 (prijs maart 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Sosoye kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3575 – €4400€420
2274011€5225 – €5850€675
3348016€6050 – €6025€725
4390016€6350 – €6675€930
5448020€6900 – €7200€1030
6504021€7450 – €8025€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Sosoye vind je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sosoye bedraagt 3520 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Sosoye?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sosoye

Installateur zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Sosoye vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk je in korte tijd een professionele installateur in de buurt. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Sosoye.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sosoye op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Sosoye
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sosoye een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!