Eynatten

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Eynatten? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en leveren ook nog eens euro’s op. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Gezien het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze tool check jij bruikbare toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Eynatten!

zonnepanelen installateur 4731
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Lange levensduur.

ProvincieLuik
GemeenteRaeren
Postcode47310
Gasverbruik23.750 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€179,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Eynatten juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door gebruik te maken van energiesparen.be check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Raeren. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Raeren zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Eynatten
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens met een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4470), dan pak je al snel €554. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim enkele honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Eynatten zitten vaak tussen de €5200 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €747,50 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Eynatten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3400 – €4450€380
2271012€5100 – €5650€675
3347014€6050 – €6075€750
4404016€6500 – €6825€950
5460020€7075 – €7250€990
6484022€7400 – €8075€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Eynatten vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eynatten bedraagt 3575 kWh. Dit staat voor pakweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3900 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de investeerders prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eynatten?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-eynatten

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Eynatten vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan tref jij vandaag nog een erkende monteur in jouw streek. Diverse specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf het soort woning. Het type woning (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Eynatten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: je voor- en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste versturen ze de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit de regio. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Huren kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eynatten op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Eynatten
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Eynatten een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!