Hergenrath

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hergenrath? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website doorzoek jij uitgebreide details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hergenrath!

zonnepanelen installateur 4728
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuik
GemeenteKelmis
Postcode47280
Gasverbruik23.730 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€179,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Hergenrath juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref jij de spelregels in de gemeente Kelmis. Kom je er niet uit? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Kelmis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Hergenrath
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4450), dan loopt het voordeel al gauw op tot €552. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je een vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hergenrath fluctueren tussen de €4400 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Greenchoice en/of Nuon betaal je al snel €742,50 (kosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hergenrath bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3675 – €4475€420
2283013€5100 – €5650€525
3333014€6000 – €6075€700
4399016€6325 – €6725€890
5435020€7075 – €7200€980
6502022€7475 – €7800€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Hergenrath bekijk jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hergenrath bedraagt 3565 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh gaat het om 11, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. De meeste klanten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Hergenrath?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hergenrath

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Hergenrath vergelijken? Geholpen door het advies hieronder heb je zonder problemen een goede expert in jouw omgeving. Diverse installateurs hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet jouw woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Hergenrath.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Dan weten we hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook relevante keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hergenrath op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Hergenrath
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Hergenrath een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen met de terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!