Neu-Moresnet

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Neu-Moresnet? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels de zonnepanelen-vergelijker vind je omvangrijke adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Neu-Moresnet!

zonnepanelen installateur 4721
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Verantwoorde investering.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteKelmis
Postcode47210
Gasverbruik23.720 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Neu-Moresnet juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er helaas niet in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Kelmis. Onduidelijke informatie? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Kelmis zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Neu-Moresnet
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4440), dan is het voordeel al snel €550. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De plannen zijn om dit te veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Neu-Moresnet liggen tussen om en nabij de €4700 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (prijs juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Neu-Moresnet bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117307€3450 – €4250€430
2276011€5125 – €5875€650
3344016€5900 – €6050€800
4406017€6400 – €6600€910
5457019€6925 – €7175€990
6503022€7675 – €7975€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Neu-Moresnet achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neu-Moresnet bedraagt 3560 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de consumenten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Neu-Moresnet?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neu-moresnet

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Neu-Moresnet vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref jij in enkele stappen een uitstekende aanbieder in jouw streek. De meeste bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Neu-Moresnet.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen vele duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De tarieven beginnen bij €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neu-Moresnet op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Neu-Moresnet
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Neu-Moresnet een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!