Nieuwmunster

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Nieuwmunster? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Middels zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de royale 6%-BTW constructie, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij zonnepanelenvoordeel.be ontdek jij accurate adviezen over zonnepanelen kopen in Nieuwmunster!

zonnepanelen installateur 8377
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode83770
Gasverbruik21.870 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€170,66

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Nieuwmunster september 2023

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be lees jij de spelregels in de gemeente Zuienkerke. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Zuienkerke is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Nieuwmunster
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4840), dan bedraagt het voordeel al snel €600. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwmunster liggen tussen om en nabij de €5100 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers betaal je hiervoor wel €715,00 (tarieven september 2023). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Nieuwmunster kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118207€3450 – €4200€380
2278011€5250 – €5750€625
3353015€5900 – €6025€750
4400017€6325 – €6775€940
5437019€6900 – €7225€1010
6487023€7425 – €7900€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Nieuwmunster lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwmunster bedraagt 3535 kWh. Dit staat voor rond de 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuwmunster?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-nieuwmunster

Veel gekozen merken:


Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Nieuwmunster vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten heb je snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in jouw streek. Het merendeel van de aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies ook een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan erkend zonnepanelen advies in Nieuwmunster.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, Huren kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwmunster op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Nieuwmunster
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Nieuwmunster een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!