Lapscheure

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Lapscheure? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je jouw eigen duurzame stroom op. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze website ontdek jij toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lapscheure!

zonnepanelen installateur 8340
 • Direct lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode83400
Gasverbruik21.800 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€169,58

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Lapscheure april 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Damme. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Damme bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Lapscheure
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4770), dan bedraagt het voordeel al snel €591. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een soort vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lapscheure liggen tussen de €5200 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op grofweg 2790 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,50 (kosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Lapscheure kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119006€3400 – €4300€440
2281013€5225 – €5850€650
3338015€6050 – €6200€875
4394017€6300 – €6775€880
5466019€6900 – €7300€990
6508022€7500 – €8200€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Lapscheure tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lapscheure is 3500 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is gelijkwaardig. Veel mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lapscheure?

Voor het laten plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lapscheure

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Lapscheure vergelijken? D.m.v. onze stappenplan tref je vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw eigen buurt. Het merendeel van de adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Lapscheure.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lapscheure op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Lapscheure
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lapscheure een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!