Halle-Booienhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Halle-Booienhoven? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. zonnepanelenvoordeel.be vind jij samengestelde gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Halle-Booienhoven!

zonnepanelen installateur 3440
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZoutleeuw
Postcode34400
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Halle-Booienhoven mei 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Zoutleeuw. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Zoutleeuw zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Halle-Booienhoven
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4660), dan is jouw winst al gauw €578. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Halle-Booienhoven schommelen tussen de €5000 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Eneco en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €712,50 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Halle-Booienhoven is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3600 – €4225€420
2290013€5275 – €5875€575
3344014€6050 – €6100€825
4415018€6375 – €6850€920
5461019€7050 – €7175€1000
6505023€7475 – €7950€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Halle-Booienhoven check jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Halle-Booienhoven bedraagt 3445 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Halle-Booienhoven?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-halle-booienhoven

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Halle-Booienhoven vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vergelijk jij snel en eenvoudig een goede aanbieder in jouw streek. Veel monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Selecteer tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Halle-Booienhoven.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Halle-Booienhoven op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Halle-Booienhoven
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Halle-Booienhoven een capaciteitstarief – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!