Walsbets

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Walsbets? Zonnepanelen zijn duurzaam en financieel interessant. Via innovatieve zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Mede door dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze website bekijk jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Walsbets!

zonnepanelen installateur 3401
 • Lagere energielasten.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLanden
Postcode34010
Gasverbruik22.620 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€170,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Walsbets mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Landen. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Landen zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Walsbets
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4590), dan loopt het voordeel al gauw op tot €569. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In dit geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim tienduizenden huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Walsbets variëren tussen de €4100 en €6000 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2780 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €695,00 (tarief mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Walsbets kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119807€3675 – €4425€420
2288012€5250 – €5600€575
3347016€6075 – €6075€825
4399017€6450 – €6800€900
5443019€7025 – €7175€1020
6518023€7550 – €8200€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Walsbets ontdek je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Walsbets is 3410 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh zijn dat 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Walsbets?

Voor het leggen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-walsbets

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Walsbets vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs zoek jij zonder problemen een professionele installateur in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Definieer het soort huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Walsbets.

 4. Contactgegevens verstrekken

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar let ook op certificering (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Denk aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Walsbets op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Walsbets
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Walsbets een aanvullend distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor mensen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!