Tisselt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Tisselt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door zonnepanelen op het dak kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de zogenaamde terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker lees jij toepasbare aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Tisselt!

zonnepanelen installateur 2830
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode28300
Gasverbruik23.460 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€177,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Tisselt mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Willebroek. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Willebroek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Tisselt
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4680), dan profiteer je al van een korting van zo’n €580. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de traditionele tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Tisselt fluctueren tussen de €4800 en €5600 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een pakket met 10 panelen staat voor pakweg 2800 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €700,00 (tarief mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Tisselt kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117008€3500 – €4425€410
2296012€5125 – €5825€525
3341016€5925 – €6175€775
4397017€6350 – €6625€880
5463019€6950 – €7250€1010
6496022€7500 – €7950€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Tisselt vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Tisselt is 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Tisselt?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-tisselt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Tisselt vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan zoek jij binnen enkele minuten een uitstekende specialist in jouw streek. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het type woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn essentieel. Kies ook een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Tisselt.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Tisselt op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Tisselt
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Tisselt verplichte kost – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomZij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!