Aartselaar

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Aartselaar? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door de lagere prijs van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker bekijk je waardevolle aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Aartselaar!

zonnepanelen installateur 2630
 • Structureel lagere energiekost.
 • Verantwoorde investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieAntwerpen
GemeenteAartselaar
Postcode26300
Gasverbruik22.650 kWh
Stroomverbruik kWh3425 kWh
Gemiddelde energierekening€171,44

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Aartselaar mei 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Aartselaar. Kan je hier niets over vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Aartselaar zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Aartselaar
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens met een lage rente een krediet kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4620), dan loopt het voordeel al gauw op tot €573. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim honderdduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Aartselaar fluctueren tussen de €5100 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in grofweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €747,50 (onkosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Aartselaar bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120308€3675 – €4250€430
2289012€5000 – €5825€650
3355016€6025 – €6075€850
4391016€6400 – €6600€890
5433020€7025 – €7225€1000
6510022€7600 – €8050€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Aartselaar check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Aartselaar bedraagt 3425 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen passend, voor 2000 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Aartselaar?

Voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-aartselaar

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Aartselaar vergelijken? Geholpen door onze stappenplan heb jij vandaag nog een goede installateur in de buurt. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf de aard van het huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Aartselaar.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste prijzen, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Aartselaar op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Aartselaar
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Aartselaar een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!