Schelle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Schelle? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Met de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met onze vergelijker doorzoek je actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Schelle!

zonnepanelen installateur 2627
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Los van de energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieAntwerpen
GemeenteSchelle
Postcode26270
Gasverbruik22.640 kWh
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Schelle juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Schelle. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Schelle zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Schelle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4610), dan loopt het voordeel al gauw op tot €571. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te lager de investering. Dit komt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Schelle variëren tussen de €4800 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op grofweg 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €745,00 (prijs juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Schelle kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3650 – €4200€440
2301013€5075 – €5800€600
3333016€6100 – €6075€750
4405018€6400 – €6725€920
5431019€6975 – €7250€1000
6516023€7550 – €7850€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Schelle tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schelle bedraagt 3420 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3975 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Schelle?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-schelle

Omliggende plaatsen:


Vind een professionele zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Schelle vergelijken? Middels onderstaande tips vergelijk jij binnen enkele minuten een uitstekende installateur in je woonplaats. Tal van installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk de aard van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Schelle.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (zoals VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost zo’n €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schelle op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Schelle
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Schelle aanvullend capaciteitstarief – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!