Westerlo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Westerlo? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website vind je handige details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Westerlo!

zonnepanelen installateur 2260
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode22600
Gasverbruik22.290 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€172,64

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Westerlo juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be tref jij wat de regels zijn in de gemeente Westerlo. Is dit voor jou onduidelijk? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ook kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Westerlo bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Westerlo
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€5010), dan bedraagt het voordeel al snel €621. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Ter compensatie ontvang je een passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden investeerders kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Westerlo variëren tussen de €4800 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa pakweg 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €760,00 (vergoeding juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Westerlo bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3400 – €4250€400
2299012€5150 – €5850€675
3331016€6100 – €6150€700
4401016€6500 – €6850€930
5455020€7100 – €7175€1030
6494023€7600 – €7900€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Westerlo zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerlo bedraagt 3545 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Westerlo?

Bij het installeren van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-westerlo

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Westerlo vergelijken? Door middel van onderstaande tips vind je moeiteloos een professionele monteur in jouw streek. Verschillende specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Westerlo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor gymzalen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westerlo op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Westerlo
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Westerlo een netvergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente