Herselt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Herselt? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door onze vergelijker vind je samengestelde info die helpen bij zonnepanelen kopen in Herselt!

zonnepanelen installateur 2230
 • Lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerselt
Postcode22300
Gasverbruik22.250 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€172,02

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Herselt april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet aan de orde in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Herselt. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Herselt is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Herselt
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Herselt liggen tussen de €4700 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Qurrent betaal je al snel €750,00 (kosten april 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Herselt is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3400 – €4350€380
2271011€5000 – €5900€600
3344015€5975 – €6150€850
4397016€6425 – €6800€950
5432020€7025 – €7200€980
6506021€7550 – €8050€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Gezien de zonnepanelencheck Herselt check je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herselt is 3525 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh gaat het om 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Herselt?

Voor het laten leggen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herselt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Herselt vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk je in enkele stappen een goede leverancier in jouw streek. Verscheidene adviseurs bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de prijs. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Herselt.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installateurs met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Herselt op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Herselt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Herselt een forfaitaire vergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente