Hulshout

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Hulshout? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Via thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door o.a. gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door middel van onze website ontdek je waardevolle raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hulshout!

zonnepanelen installateur 2235
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieAntwerpen
GemeenteHulshout
Postcode22350
Gasverbruik22.260 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€172,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hulshout juni 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. In een aantal gemeenten vind je duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Hulshout. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Hulshout zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Hulshout
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4980), dan is jouw winst al gauw €617. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een gepaste vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dit geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hulshout fluctueren tussen de €4600 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op zo’n 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €752,50 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hulshout kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3700 – €4300€420
2273013€5250 – €5600€550
3340014€5900 – €6175€700
4380018€6475 – €6700€910
5438019€7075 – €7125€1020
6494023€7675 – €8150€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Hulshout vind jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hulshout bedraagt 3530 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2925 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de consumenten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Hulshout?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hulshout

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Hulshout vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij zonder problemen een betrouwbare specialist in de regio. Veel installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het soort huis. De woning-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Hulshout.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hulshout op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Hulshout
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hulshout aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente