Zoerle-Parwijs

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Zoerle-Parwijs? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door deze pagina bekijk je toepasbare details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Zoerle-Parwijs!

zonnepanelen installateur 2260
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWesterlo
Postcode22600
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€170,70

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Zoerle-Parwijs mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be doorzoek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Westerlo. Kan je het niet vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • In de gemeente Westerlo zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Zoerle-Parwijs
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5010), dan loopt het voordeel al gauw op tot €621. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet een 100% prive-woning zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al ruim honderdduizenden huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Zoerle-Parwijs zitten vaak tussen de €4400 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert om en nabij 2790 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta en Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €697,50 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Zoerle-Parwijs is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119808€3550 – €4350€390
2288012€5000 – €5800€575
3350015€5975 – €6275€825
4407018€6300 – €6850€880
5436020€7025 – €7175€1010
6505023€7450 – €8125€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Zoerle-Parwijs vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zoerle-Parwijs is 3320 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Zoerle-Parwijs?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zoerle-parwijs

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Zoerle-Parwijs vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt kies jij in enkele stappen een erkende vakspecialist in je woonplaats. Diverse aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Schets het soort huis. Het genre woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Zoerle-Parwijs.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zoerle-Parwijs op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Zoerle-Parwijs
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Zoerle-Parwijs een vergoeding aan de distributienetbeheerder – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!