Zandhoven

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Zandhoven? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze tool bekijk jij handige informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Zandhoven!

zonnepanelen installateur 2240
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieAntwerpen
GemeenteZandhoven
Postcode22400
Gasverbruik22.270 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€172,33

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Zandhoven mei 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind jij welke regelingen er zijn in de gemeente Zandhoven. Kan je hier niets over vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Zandhoven zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Zandhoven
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4990), dan is het voordeel al snel €619. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Zandhoven liggen tussen de €4100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 3020 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €755,00 (onkosten mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Zandhoven kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118606€3675 – €4250€440
2276011€5275 – €5825€600
3357015€6000 – €6075€700
4380017€6475 – €6800€910
5467019€7025 – €7300€980
6506022€7450 – €8125€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Zandhoven achterhaal je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zandhoven is 3535 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Zandhoven?

Voor zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-zandhoven

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zandhoven vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips kies jij zonder problemen een betrouwbare monteur in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type woning (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Zandhoven.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is is geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zandhoven op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Zandhoven
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Zandhoven verplichte kost – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente