Ulbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Ulbeek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en besparen je geld. Op basis van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij handige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ulbeek!

zonnepanelen installateur 3832
 • Minder betalen voor stroom.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode38320
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik kWh3325 kWh
Gemiddelde energierekening€161,69

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Ulbeek juli 2024

Een landelijke subsidiepot is niet aan de orde in België. Er zijn nog wel gemeenten met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wellen. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Wellen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Ulbeek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4570), dan loopt het voordeel al gauw op tot €567. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jeeen gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de ouderwetse tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ulbeek variëren tussen de €5100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €740,00 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Ulbeek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118907€3625 – €4250€410
2279013€5200 – €5700€500
3329015€6000 – €6225€800
4390018€6400 – €6625€900
5463020€6900 – €7225€990
6487021€7525 – €8050€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Ulbeek lees jij de geschiktheid van je dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulbeek is 3325 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De doorsnee klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Bovendien kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Ulbeek?

Tijdens de montage van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ulbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ulbeek vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende expert in de buurt. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het type woning (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Ulbeek.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste verzenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De kosten bedragen zo’n €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ulbeek op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Ulbeek
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Ulbeek een bijdrage – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!