Berlingen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Berlingen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door middel van de investering in zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van dalende prijzen, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij deze pagina ontdek je handige raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Berlingen!

zonnepanelen installateur 3830
 • Direct lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode38300
Gasverbruik20.830 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€161,38

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Berlingen juni 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Via de website energiesparen.be doorzoek je de spelregels in de gemeente Wellen. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Wellen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Berlingen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er bestaat een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4550), dan bedraagt het voordeel al snel €564. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een passende vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al vele tienduizenden consumenten wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juni 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Berlingen zitten vaak tussen de €5300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen mondt uit in plusminus 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en/of Nuon betaal je al snel €735,00 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Berlingen bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121006€3550 – €4375€430
2281012€5050 – €5750€625
3337014€6050 – €6025€775
4408016€6475 – €6625€940
5459019€6900 – €7300€990
6512023€7550 – €7850€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Berlingen bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Berlingen is 3315 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Berlingen?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-berlingen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Berlingen vergelijken? Door middel van de uitleg die hierna komt vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende installateur in je woonplaats. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Berlingen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste verstrekken zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar let ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Berlingen op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Berlingen
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Berlingen een forfaitaire vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!