Herten

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Herten? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je zelf schone energie op. Omwille van gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Gebruikmakend van onze vergelijker lees je toepasbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Herten!

zonnepanelen installateur 3831
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLimburg
GemeenteWellen
Postcode38310
Gasverbruik20.840 kWh
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€161,53

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Herten februari 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Wellen. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Wellen bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Herten
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun woning energiezuiniger te maken. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4560), dan is het belastingvoordeel al gauw €565. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een redelijke vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit overschot. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Herten fluctueren tussen de €5000 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor circa 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €737,50 (tarief februari 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Herten kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121007€3600 – €4425€380
2306013€5125 – €5625€600
3334015€6100 – €6050€775
4394018€6375 – €6800€900
5449019€7025 – €7200€970
6508023€7675 – €8000€1050

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Herten bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Herten is 3320 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde mensen prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Herten?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-herten

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Herten vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder heb jij moeiteloos een goede specialist in jouw eigen buurt. Verschillende adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets expliciet het huis. Het genre dak (plat en/of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Herten.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daarna verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen vele prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kan al vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Herten op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Herten
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Herten een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door woningen die beschikken over een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!