Faymonville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Faymonville? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Met zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van zonnepanelenvoordeel.be bekijk je handige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Faymonville!

zonnepanelen installateur 4950
 • Direct lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode49500
Gasverbruik20.180 kWh
Stroomverbruik kWh3490 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Faymonville maart 2024

Een speciale subsidie is er helaas niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Weismes. Onduidelijke informatie? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Weismes zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Faymonville
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun woning energiezuiniger te maken. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Faymonville liggen tussen de €4000 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op grofweg 3010 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Energiedirect en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €752,50 (tarieven maart 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Faymonville kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120607€3450 – €4500€410
2278013€5025 – €5850€600
3352014€6075 – €6150€825
4407017€6400 – €6725€920
5457020€7050 – €7150€1010
6481023€7600 – €8050€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Faymonville tref jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Faymonville is 3490 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Faymonville?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-faymonville

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Faymonville vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs vind jij vandaag nog een uitstekende specialist in je woonplaats. Sommige installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het type woning. Het soort huis (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Selecteer ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Faymonville.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Beschikbaar vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Faymonville op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Faymonville
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Faymonville een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!