Sourbrodt

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Sourbrodt? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door gebruik te maken van deze pagina check je samengestelde aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Sourbrodt!

zonnepanelen installateur 4950
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode49500
Gasverbruik20.200 kWh
Stroomverbruik kWh3500 kWh
Gemiddelde energierekening€162,92

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Sourbrodt februari 2024

Een universele subsidieregeling is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten speciale premies en/of leningen. Op energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Weismes. Geen resultaten? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Weismes bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Sourbrodt
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4920), dan is het voordeel al snel €610. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sourbrodt liggen tussen om en nabij de €5100 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen resulteert in grofweg 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Nuon betaal je al snel €757,50 (vergoeding februari 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sourbrodt bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119506€3500 – €4500€400
2270011€5225 – €5700€675
3341015€5975 – €6025€775
4416017€6300 – €6850€920
5460020€7050 – €7150€1030
6518021€7575 – €8150€1050

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Sourbrodt tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sourbrodt bedraagt 3500 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Sourbrodt?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sourbrodt

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Sourbrodt vergelijken? Geholpen door onze stappenplan zoek jij moeiteloos een deskundige installateur in jouw streek. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Sourbrodt.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de regio. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sourbrodt op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Sourbrodt
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Sourbrodt verplichte kost – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!