Robertville

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Robertville? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via onze website lees je samengestelde info aangaande zonnepanelen kopen in Robertville!

zonnepanelen installateur 4950
 • Direct lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuik
GemeenteWeismes
Postcode49500
Gasverbruik20.190 kWh
Stroomverbruik kWh3495 kWh
Gemiddelde energierekening€162,76

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Robertville juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be ontdek jij de spelregels in de gemeente Weismes. Kom je er niet uit? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Weismes zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Robertville
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4910), dan bedraagt het voordeel al snel €609. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Robertville fluctueren tussen de €4900 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 3020 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (vergoeding juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Robertville bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117707€3425 – €4350€430
2293013€5175 – €5900€625
3341016€6050 – €6100€750
4402016€6375 – €6725€880
5437020€7025 – €7150€980
6502023€7500 – €8175€1110

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Robertville tref je of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Robertville bedraagt 3495 kWh. Dat staat gelijk aan om en nabij 12 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 4000 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Robertville?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-robertville

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Robertville vergelijken? Met het advies hieronder vind jij vandaag nog een uitmuntende installateur in jouw streek. Veel adviseurs beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het genre woning (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Robertville.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgt er een transparante offerte van installateurs uit uw regio. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gymzalen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huur van de panelen blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Robertville op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Robertville
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Robertville een capaciteitstarief – ook wel het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!