Lavoir

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Lavoir? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van dalende kosten, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze website lees je handige raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Lavoir!

zonnepanelen installateur 4217
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLuik
GemeenteHéron
Postcode42170
Gasverbruik21.850 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€170,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Lavoir juli 2024

Een universele subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Héron. Kom je er niet uit? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Héron zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Lavoir
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4820), dan loopt het voordeel al gauw op tot €598. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt injecteer je terug op het energienet. In ruil krijg je een gepaste vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dit geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor dit overschot. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Lavoir fluctueren tussen de €5100 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €682,50 (tarief juli 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Lavoir kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3475 – €4475€390
2272011€5000 – €5850€600
3343014€6050 – €6225€700
4395017€6550 – €6800€900
5464020€7100 – €7300€960
6490021€7625 – €7875€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Mede door de zonnepanelencheck Lavoir bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lavoir is 3525 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lavoir?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lavoir

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Lavoir vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek jij in enkele stappen een goede aanbieder in je woonplaats. Verschillende leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Lavoir.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar check ook eventuele keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden verschillende bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost zo’n €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huursom van de pv-panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Lavoir op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Lavoir
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lavoir een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomEen bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €95,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!