Oteppe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oteppe? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? D.m.v. onze vergelijker ontdek je praktische adviezen over zonnepanelen kopen in Oteppe!

zonnepanelen installateur 4210
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode42100
Gasverbruik21.840 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€170,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Oteppe juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Burdinne. Onduidelijke informatie? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Burdinne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Oteppe
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4810), dan pak je al snel €596. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oteppe schommelen tussen de €5000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 2720 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €680,00 (prijs juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Oteppe kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117806€3475 – €4425€440
2302011€5125 – €5600€650
3328016€5975 – €6100€725
4404017€6300 – €6725€910
5437020€6950 – €7125€970
6518022€7400 – €8000€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Oteppe lees jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oteppe is 3520 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2875 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Oteppe?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oteppe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Oteppe vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek je in enkele stappen een betrouwbare expert in je woonplaats. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Oteppe.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (bijvoorbeeld RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oteppe op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Oteppe
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Oteppe een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!